Matcha, perla mezi zelenými čaji

Pod tímto názvem se skrývá unikátní práškový čaj, jenž má za sebou tisíciletou historii, nejprve v Číně a od 12. století i v Japonsku.

Matcha, perla mezi zelenými čaji

Matcha se vyrábí výlučně z nejkřehčích čajových lístků nasbíraných brzy z jara na zastiňovaných plantážích, což pomáhá zvýšení obsahu chlo rofylu v mladých listech a tím dochází ke vzniku jasně zelené barvy čaje. Lístky usušené speciální metodou se rozemelou na velejemný čajový pudr jasně zelené barvy hned ve zpracovatelských závodech.

Použití

Matcha se používá i na výrobu sladkých, chlazených osvěžujících čajů, jež jsou vhodné pro běžné pití, ale i k ochucování jídel, výrobě čajové zmrzliny nebo žvýkaček. Hodí se pro všechny příležitosti od zcela obyčejných až k nejslavnostnějším. Je vhodná i pro milovníky kávy. Matcha může kávu nahradit a oživit tak alespoň dočasně pitný režim.

Proč pít pravidelně čaj matcha

  • výrazně zvyšuje energii (po dobu 8-10 hodin) bez kofeinové „nervozity“
  • zlepšuje duševní bdělost
  • dodává klid a redukuje stres
  • neobsahuje téměř žádné kalorie
  • při pravidelném pití podporuje látkovou výměnu, tedy usnadňuje hubnutí
  • díky velkému množství antioxidantů zpomaluje proces stárnutí
  • snižuje krevní tlak
Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x