
Datle jako léčivý zázrak přírody rostoucí v trsech: Nejstarší ovoce pěstované lidmi
Léto s sebou přináší velký výběr sezónních potravin – ovoce a zelenina bývají v této době nejchutnější, obzvlášť, když si je můžeme sami nasbírat. I na cestách můžeme objevit řadu lahůdek, které bychom jindy neochutnali, např. z ryb a mořských plodů. Přinášíme vám inspiraci na odlehčené letní dobroty, které potěší chuťové pohárky i vaše zdraví. Dobrou chuť!
Suroviny: 300 g lososa, 500 g zeleného chřestu, lžíce olivového oleje, lžíce másla, snítka kopru, 1 citron, sůl, mletý černý pepř
Tip: Podáváme s pečenými bramborami nebo nasucho opečenými tousty.
Mgr. Marcela Floriánková
216
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný