
Lněný závin
09. 02. 2021
Recepty
Při diabetu bychom se měli snažit u dezertů a moučníků omezit co nejvíce pšeničnou mouku, ale také řepný či třtinový cukr. Nebojte se experimentovat a měnit zažité představy o pečení.

celkem: 20 porcí
1 porce: 231 kcal, tuky: 22,5 g, sacharidy: 5 g, bílkoviny: 4 g
Suroviny:
Na tmavou vrstvu potřebujete: 150 g lněného semínka, 240 g strouhaného kokosu, 4-6 lžic javorového sirupu, 6 polévkových lžic silnější uvařené kávy, 1 polévkovou lžíci kakaa
Na kokosovou vrstvu: 400 g strouhaného kokosu, 4-6 lžic javorového sirupu
Postup:
- V mixéru umixujte všechny přísady na přípravu tmavého těsta, to znamená len, kokos, javorový sirup, kakao a kávu. Z těsta utvořte bochánek a nechte v lednici chvíli odpočinout.
- Připravte si kokosovou vrstvu: umixujte společně kokos a javorový sirup. Výsledná hmota musí držet při sobě. Pokud je kokos sušší, přidejte trošku kokosového oleje.
- Jakmile máte připravenou kokosovou vrstvu, vyndejte z lednice odležený lněný bochánek, rozválejte jej, potřete kokosovou vrstvou a zaviňte. Pomoci si můžete také tak, že těsto rozválíte na mikroténovou fólii, následně jej potřete kokosovou náplní a pomocí fólie opatrně zavinete.
Mgr. Zuzana Švédová, DiS.
Subscribe
0 Komentáře