Letní zeleninová polévka

Potřebujete:6 středně velkých rajčat,3 klasy kukuřice,2 středně velké cukety, 1 střední žlutou dýni,1 velkou cibuli,2 lžíce rostlinného oleje,1,5 l zeleninového vývaru,4 stroužky česneku,1/2 šálku bazalkových listů,kůru a šťávu z jednoho citronu, sůl,pepř.

Letní zeleninová polévka

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 157 kcal,
tuky: 9 g, sacharidy: 4 g, bílkoviny: 18 g

Postup přípravy:

1.Rajčata,cuketu a dýni omyjte,očistěte a nakrájejte asi na 1cm velké kostky.Cibuli
nakrájejte na jemno.Z kukuřičných klasů oberte jadérka a česnek nastrouhejte na jemno.

2.V hrnci na polévku rozehřejte olej a na něm opečte cibulku.Zalijte ji asi 1dcl vývaru
a při střední teplotě vařte 7–8 minut,dokud se vývar nevyvaří.

3.Přidejte česnek a opékejte další minutu.

4.Přidejte rajčata a opékejte dalších asi 10 minut,dokud se trochu neopečou.

5.Přidejte ostatní připravenou zeleninu,zalijte vývarem a vše vařte při střední teplotě
15 min.,dokud není zelenina uvařená.

6.Nakonec přidejte pokrájené lístky bazalky,citronovou kůru,šťávu a sůl s pepřem podle chuti.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x