Kuřecí maso s fazolkami a pečenými sladkými bramborami

Potřebujete: 600 g kuřecích prsou, 500 g sladkých brambor (batátů), 800 g zelených fazolek, mořskou sůl, pepř, černý pepř, 5 lžic sojové omáčky, 1 lžičku koriandrových semínek, 1 lžičku římského kmínu, 2 stroužky česneku, 1 lžíci citronové šťávy, 1⁄2 lžíce medu, 10 g olivového oleje.

Kuřecí maso s fazolkami a pečenými sladkými bramborami

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 448 kcal,
tuky: 8 g, sacharidy: 40 g, bílkoviny: 50 g

Postup přípravy:

1. Nejdříve si připravte marinádu na naložení masa: oloupané stroužky česneku prolisujte do misky, přidejte drcený nebo namletý koriandr, pepř a římský kmín, sojovou omáčku a med s citronovou šťávou. Vše řádně promíchejte, aby se ingredience propojily.

2. Očištěné maso nakrájené na plátky obalte v připravené marinádě a nechte v misce marinovat nejlépe do druhého dne. Pokud připravujete pokrm narychlo, nechte maso odležet alespoň 1 hodinu.

3. Troubu rozehřejte na 200 °C. Oloupané brambory nakrájejte na 2cm kostičky a rozložte na plech s připraveným pečicím papírem. Brambory osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Potom vše jemně promíchejte, aby koření i olej byly rovnoměrně rozloženy. Pečte 20–25 minut a v polovině pečení brambory promíchejte.

4. Po upečení brambor si připravte fazolky. Plech vyložte pečicím papírem. Fazolky rozložte, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Vše jemně promíchejte, aby se opět rovnoměrně promíchalo koření s olejem a pečte při stejné teplotě asi 15 minut. V polovině pečení fazolky promíchejte, aby se propekly z obou stran.

5. Kuřecí maso můžete ogrilovat nebo na pánvi rozehřejte minimální množství oleje a na ně dejte naložené, okapané kuřecí maso. Maso opékejte dozlatova z obou stran. Na konci můžete mírně posolit. Pro lepší konzumaci plátky masa nakrájejte na proužky.

Tip: Připravené jídlo rozdělte rovnoměrně do 4 cestovních krabiček a máte připravenou kvalitní stravu po dobu vašeho pobytu v přírodě. A nezapomeňte si přibalit i láhev s vodou, abyste byli stoprocentně připraveni.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na