Křupavé závitky s hummusem
Potřebujete: 2 kapustové listy, 1/2 šálku hummusu, 10 stonků zeleného chřestu, 1/2 salátové okurky, 1 větší mrkev, 1/2 cukety, 1/2 ředkve, 1/2 šálku jemně krájeného červeného zelí,hrst obilných klíčků.
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 280 kcal,
tuky: 20 g, sacharidy: 24 g, bílkoviny: 9 g
Postup přípravy:
1. Kapustové listy omyjeme, osušíme a poté nožem naplocho seřízneme stonky, aby byly listy snáze složitelné.
2. Chřest očistíme, seřízneme dřevnatou část a vložíme nastojato do hrnce s vodou, kterou mírně osolíme, mírně osladíme a přidáme do ni lžíci másla a lžíci citrónové šťávy. Přivedeme k varu
a vaříme 2–5 minut „na skus“. Stonky vyjmeme a osušíme.
3. Zeleninu omyjeme, mrkev a ředkev oloupeme a vše nakrájíme na tenké proužky.
4. Listy kapusty rozložíme na plochu, potřeme je hummusem, naplníme směsí zeleniny a zabalíme jako burrito.
536
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný