Krémové rizoto s čerstvými hříbky a špenátem

Potřebujete: 300 g čerstvých hříbků, 50 g másla, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku ,200 g kulatozrnné rýže (Arborio), 100 ml bílého vína, 750 ml drůbežího vývaru, 100 g lístků špenátu, 100 g parmazánu, sůl.

Krémové rizoto s čerstvými hříbky a špenátem

Recept pro 4  osoby.
1 porce obsahuje = 421,2 kcal,
tuky: 15,9 g, sacharidy: 41,6 g, bílkoviny: 18,7 g

Postup přípravy:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek pokrájíme na plátky.

2. V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme máslo a cibuli a česnek na něm restujeme asi 4 minuty. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené hříbky a za stálého míchání opékáme dalších asi 5 minut. Přidáme rýži a asi 2 minuty restujeme,stále mícháme.

3. Vlijeme víno,ztlumíme plamen a za občasného míchání vaříme, dokud se víno neodpaří. Poté přidáme asi naběračku vývaru a opět na mírném plameni za občasného míchání vaříme. Jakmile se vývar vsákne do rýže, podlijeme další částí vývaru a takto pokračujeme, dokud není rýže al dente (na skousnutí).

4. Dle chuti osolíme a vmícháme špenátové lístky, omyté a natrhané na malé kousky (případně baby špenát). Ponecháme špenát pár minut „zavadnout“,rozdělíme na porce a podáváme posypané parmazánem.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na