
Karbanátky z červené čočky s dýní
Potřebujete:200 g suché červené čočky,1⁄2 máslové dýně,6 jarních cibulek,2 stroužky česneku, 1 lžičku uzené čerevné papriky (koření),1 lžičku kanajského pepře,1,5 lžíce čočkové mouky, větvičku koriandru,2 lžíce olivového oleje.

Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 180 kcal,
tuky: 2 g, sacharidy: 28 g, bílkoviny: 13 g
Postup přípravy:
1.Rozehřejte troubu na 200°C.Očistěte si dýni,nakrájejte ji na větší části a v troubě s trochou
oleje pečte asi 20–25min.Potom ji nechte vychladnout a nakrájejte na centimetrové kostky.
2.Čočku uvařte podle návodu na obalu do měkka(dejte pozor, abyste ji nerozvařili) a nechte
vychladnout.
3.Ve velké míse smíchejte čočku, dýni,jemně nasekanou jarní cibulku,prolisovaný česnek, koření
a mouku.Vše jemně rukou promíchejte a vytvořte 4 karbanátky,které nechte v lednici ještě 30
minut odpočinout.
4.Na pánvi rozehřejte minimum oleje a karbanátky opékejte asi 4 minuty z každé strany.Měly by
být ještě světlé,ale celé prohřáté.
Tip:Pro snížení množství kalorií je možné karbanátky upéct v troubě na pečicím papíře.Množství
přijatých tuku bude nižší.
Více receptů na www.diarecepty.cz.