Kaki pomazánka sous-vide metodou
Potřebujete:1kg (asi 6ks) kaki,70ml čerstvé jablkové šťávy,1 celou skořicovou tyčinku, vanilkovou esenci podle chuti,1 lžičku citronové šťávy,1/4 lžičky soli
Recept pro 750 ml.
100 ml obsahuje = 80 kcal,
tuky: 0,05 g, sacharidy: 20,1 g, bílkoviny: 0,5 g
Postup přípravy:
1.Ovoce omyjte,oloupejte,odstraňte tvrdé části a nakrájejte na stejně velké části.
2.Do vakuovacího sáčku vložte připravené ovoce s ostatními přísadami.Vše zavakuujte,
vložte do vodní lázně ohřáté na 85 °C a „vařte“ asi 1,5 hodiny.
3.Ze sáčku vyndejte skořici a vše přelijte do mixéru,kde z ovoce připravte výbornou
ovocnou pomazánku.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1052
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný