HemaGel Banner

Kaki pomazánka sous-vide metodou

Kaki pomazánka sous-vide metodou

Potřebujete:1kg (asi 6ks) kaki,70ml čerstvé jablkové šťávy,1 celou skořicovou tyčinku, vanilkovou esenci podle chuti,1 lžičku citronové šťávy,1/4 lžičky soli

Recept pro 750 ml.
100 ml obsahuje = 80 kcal,
tuky: 0,05 g, sacharidy: 20,1 g, bílkoviny: 0,5 g

Postup přípravy:

1.Ovoce omyjte,oloupejte,odstraňte tvrdé části a nakrájejte na stejně velké části.

2.Do vakuovacího sáčku vložte připravené ovoce s ostatními přísadami.Vše zavakuujte,
vložte do vodní lázně ohřáté na 85 °C a „vařte“ asi 1,5 hodiny.

3.Ze sáčku vyndejte skořici a vše přelijte do mixéru,kde z ovoce připravte výbornou
ovocnou pomazánku.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1052

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku