Jelení guláš na víně

Jelení guláš na víně

Potřebujete:750g jeleního masa,3 cibule,2 stroužky česneku,500ml Červeného vína, Sádlo,brusinkovou zavařeninu,sůl,pepř,tymián,jalovec,1 lžičku mleté červené papriky, 1 feferonku,1 bobkový list,kmín

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 350 kcal,
tuky: 14g, sacharidy: 15g, bílkoviny: 27g

Postup přípravy:

1.Maso odblaníte a nakrájíte na kostky.Koření roztlučete v hmoždíři
a společně s masem necháte odležet do druhého dne.

2.Na sádle orestujete nakrájenou cibuli,přidáte mletou papriku,kmín
a maso krátce opečete.Osolíte,opepříte a přidáte zbylé koření.Zalijete
vínem a zvolna dusíte pod poklicí cca 1 a půl hodiny.

3.Ke změklému masu přidáte 2 lžíce brusinek a omáčku provaříte.Ochutíte
čerstvým tymiánem a jemně nasekaným česnekem.Hutnou a výraznou omáčku s
chutí vína a koření podáváte se špeclemi,nebo houskovým knedlíkem.Podle
chuti můžeme přidat i sušené,nebo čerstvé houby.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1817

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku