Jazyk na pekingský císařský způsob

Potřebujete:3 vepřové jazyky,1000–1500 ml vývaru nebo vody,4 lžíce dezertního vína, 8 lžic sójové omáčky,3 hvězdičky badyánu,8 kuliček pepře,1 cibule.Zálivka:1 naběračka horkého vývaru,1–2 stroužky česneku,špetka sušené chilli papričky,1 lžička škrobu (Solamyl, Maizena)

Jazyk na pekingský císařský způsob

Recept pro 4 -5  osob.
1 porce obsahuje = 200 kcal,
tuky: 3g, sacharidy: 12g, bílkoviny: 32g

Postup přípravy:

1.Vepřové jazyky omyjeme a vložíme do hrnce s vodou.Přidáme cibuli,koření,dezertní
víno a sójovou omáčku.Maso zvolna vaříme až do změknutí,tj.cca 1–1 ½ hodiny.

2.Měkké jazyky propláchneme pod studenou vodou a sloupneme z nich svrchní kůži.Maso
nakrájíme na tenké plátky,které rozložíme po ploše velkého talíře.

3.Zálivku připravíme z naběračky horkého vývaru,který ochutíme utřeným stroužkem
česneku,chilli papričkou a dobře promícháme se škrobem.

3.Jemné plátky masa přelijeme vzniklou zálivkou a podáváme jako předkrm.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na