Jarní salát s mandlí a slunečnicovým semínkem

Jarní salát s mandlí a slunečnicovým semínkem

Potřebujete:250g Ricotta,1 lžíce plátků pražených mandlí,1 lžíce slunečnicových semínek,1⁄4 šálku nasekaného listu petrželky,sůl,olivový olej

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 769 kcal,
tuky: 26g, sacharidy: 99g, bílkoviny: 27g

Postup přípravy:

1.Oloupejte chřest a odkrojte tuhé konce.Očistěte a oloupejte mrkev a škrabkou na brambory
vytvořte slabé plátky chřestu a mrkve do salátové mísy.

2.Konce,které nejdou pokrájet na plátky,nakrájejte na kostičky a přidejte také do salátu.

3.Posypte strouhanou citronovou kůrou,pokapete citronovou šťávou a olivovým olejem.Osolte
podle chuti.

4.Vše promíchejte a nechte při pokojové teplotě asi 10 minut pro změkčení zeleniny.

5.Naporcované na talíři posypte sýrem Ricotta,opraženými semínky,mandlemi a sekanou petrželkou.

 

 

 

309

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku