Jahodová marmeláda bez cukru
Potřebujete:1kg jahod,5g kyseliny citrónové
Recept na 1 sklenici.
330 ml obsahuje = 170 kcal,
tuky: 1g, sacharidy: 35g, bílkoviny: 3g
Postup přípravy:
1.Připravte si kastrol s širokým dnem a do něj vlijte namačkané jahody.
2.Přidejte kyselinu citronovou a duste tak dlouho,aby se vypařila voda
a jahody zhoustly na pyré.
3.Pyré vlijte do vymytých,vyhřátých zavařovacích sklenic,řádně zavíčkujte
a hned vložte do vodní lázně.
4.Sterilujte 20 minut při teplotě kolem 85 °C.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
2198
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný