Bis Bis

Jahodová marmeláda bez cukru

Jahodová marmeláda bez cukru

Potřebujete:1kg jahod,5g kyseliny citrónové

Recept na 1 sklenici.
330 ml obsahuje = 170 kcal,
tuky: 1g, sacharidy: 35g, bílkoviny: 3g

Postup přípravy:

1.Připravte si kastrol s širokým dnem a do něj vlijte namačkané jahody.

2.Přidejte kyselinu citronovou a duste tak dlouho,aby se vypařila voda
a jahody zhoustly na pyré.

3.Pyré vlijte do vymytých,vyhřátých zavařovacích sklenic,řádně zavíčkujte
a hned vložte do vodní lázně.

4.Sterilujte 20 minut při teplotě kolem 85 °C.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

2198

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku