Jahodová domácí zmrzlina s mátou

Jahodová domácí zmrzlina s mátou

Suroviny: 250 ml smetany, 150 g čerstvých jahod, snítka čerstvé máty, 2 lžíce čekankového sirupu

celkem: 4 porce

na 1 porci: 201 kcal; 1,7 g bílkovin; 19,2 g tuku; 6,1 g sacharidů

Postup:

  1. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a najemno rozmixujeme.
  2. Smetanu smícháme s čekankovým sirupem, vmixujeme do jahodové hmoty.
  3. Mátové lístky omyjeme, zbavíme stopek a vmixujeme do směsi.
  4. Hotovou směs vlijeme do nanukových formiček nebo do kelímků a zmrazíme.

Tip: Podáváme zdobené čerstvými jahodami a lístky máty.

Mgr. Marcela Floriánková

340

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný