Italské těstoviny s mořskými plody

Potřebujete: 400 g kalamárů, 500 g mušlí,dva stroužky česneku, 200 g cibule, 150 g petržele, 500 g tagliatellí, 150 g rostlinného oleje, 2 polévkové lžíce sardelové pasty, 2 lžíce kaparů ,200 g rajčat, 50 ml bílého vína, šťávu z půlky citronu

Italské těstoviny s mořskými plody

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 381 kcal,
tuky: 10,5 g, sacharidy: 38,3 g, bílkoviny: 27,5 g

Postup přípravy:

1. Zeleninu očistěte, omyjte. Cibuli nakrájejte na širší proužky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. Rajčata nakrájejte na větší kostky.

2. Těstoviny uvařte al dente, podle návodu na obalu.

3. Na větší pánvi rozehřejte olej, nechte zpěnit cibuli a přidejte prolisovaný česnek.

4. Přidejte sardelovou pastu, kapary a opékejte asi 2 minuty. Potom přidejte rajčata, víno a vše poduste 3 až 4 minuty. Dále přidejte slávky a vařte dalších 5 minut. Směs
promíchejte, přidejte kalamáry a opět provařte asi 3 minuty, než budou kalamáryměkké. Na závěr polijte citronovou šťávou, přidejte těstoviny a vše promíchejte.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na