Hruškový kompot s badyánem

Potřebujete: 1kg hrušek, 200 g lesních plodů – ostružin, 1 l vody = 200 g cukru (330 ml sklenička asi 1 lžíce), badyán, hřebíček

Hruškový kompot s badyánem

330 ml = 4 sklenice
1 sklenice obsahuje = 275 kcal,
tuky: 1g, sacharidy: 93g, bílkoviny: 1g

Postup přípravy:

1. Svařte cukr s vodou.

2. Hrušky oloupejte,rozkrojte na čtvrtky a odstraňte jadřinec.

3. Hrušky vložte do zavařovací sklenice, na ně přidejte 3-5 ostružin, hvězdičku badyánu a jeden hřebíček – zalijte nálevem,ale neplňte sklenici až po okraj.

4. Sklenice řádně uzavřete a vložte do vodní lázně. Sterilujte 20 min. při teplotě 85 °C.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na