Hrachová tapenáda

Potřebujete:150 g sušeného hrachu(nebo zelené čočky),2 stroužky česneku,1 větvičku rozmarýnu, 3 lžíce kaparů,3 lžíce vypeckovaných zelených oliv,4 ančovičky (filety osušené od oleje), 4 lžíce panenského olivového oleje,šťávu z 1⁄2 citronu,sůl,pepř.

Hrachová tapenáda

Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 9,4 kcal,
tuky: 8,2 g, sacharidy: 6,7 g, bílkoviny: 3,5 g

Postup přípravy:

1.Hrách uvařte podle návodu na obalu.

2.Všechny ingredience vložte do mísy či mixeru a rozmixujte.Záleží na vaší chuti,
jestli necháte hrubší texturu nebo vymixujte dohladka.

Tip:Hotovou topenádu můžete použít jako pomazánku na tousty,restovanou papriku,
nebo dresink do salátu.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na