Hovězí vývar s červenou řepou a pohankou

Potřebujete na vývar: kousek hovězího žebra,1 cibule šalotka i se slupkou, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře, 3 lžíce nastrouhané kořenové zeleniny, sůl. Potřebujete do polévky: 4 lžíce pohankové lámanky, 1 šalotka, plátek másla, špetka mletého pepře, strouhaná sterilovaná nebo kvašená červená řepa.

Hovězí vývar s červenou řepou a pohankou

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 230 kcal,
tuky: 9 g, sacharidy: 15 g, bílkoviny: 22 g

Postup přípravy:

1. Z hovězího masa,cibule,koření a zeleniny uvaříme silný vývar. Měkké maso ze žebra nakrájíme na malé kostičky.

2. Pohanku přelijeme dvojnásobným množstvím horké vody, osolíme a pod pokličkou necháme změknout. V pánvičce rozpustíme máslo a necháme zpěnit drobně pokrájenou cibulku. K cibulce přidáme pohanku a krátce orestujeme.

3. Do polévkového talíře vložíme 1 až 2 lžíce strouhané sterilizované červené řepy i s nálevem, přidáme pár lžic orestované pohanky s cibulkou, posypeme kostičkami vařeného masa a zalijeme
horkým hovězím vývarem.

Tip: Podáváme s krajíčkem tmavého chleba. Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany.

 

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x