Hovězí pečeně v bylinkách s pečeným květákem

Potřebujete: 1,5 kg hovězí roštěné, 4 stroužky česneku, 1,5 polévkové lžíce čerstvých lístků tymiánu, 2 květáky, 6 lžic olivového oleje, sůl a pepř, 2/3 šálku strouhanky, lžička bazalky

Hovězí pečeně v bylinkách s pečeným květákem

Recept na 16  porcí.
1 porce obsahuje = 282 kcal,
tuky: 28 g, sacharidy: 2,5 g, bílkoviny: 13 g

Postup přípravy:

1. Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia. Česnek oloupejte,utřete či prolisujte a polovinou česneku potřete maso ze všech stran. Poté maso obalte v omytých a nasekaných lístcích tymiánu.

2. Maso vložte do hluboké pečící nádoby tučnou stranou nahoru. Zapíchněte do něj teploměr a dejte péci. Nepodlévejte vodou ani nezakrývejte. Pečte asi 75–105 minut podle toho, jak chcete maso propečené (kratší doba pro stupeň rare, delší pro medium).

3. Mezitím smíchejte druhou polovinu česneku se 4 lžícemi oleje a potřete s ním plech. Na něj položte omytý a na menší růžičky rozebraný květák. Osolte a opepřete dle chuti. Přikryjte plech alobalem a dejte ho do k masu do spodní části trouby. Pečte 45 minut.

4. Mezitím smíchejte strouhanku se zbývajícím olejem a bazalkou. Po upečení sejměte z květáku alobal a posypte květák strouhankovou směsí. Pečte dalších 30–45 minut nezakryté, dokud není strouhanka zlatavá.

 

 

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x