HemaGel Banner

Houbovník s brusinkami

Houbovník s brusinkami

Potřebujeme: 200 g klouzků, 300 g hříbků nebo křemenáčů nebo kozáků, 30 g másla, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 1 lžíci polohrubé mouky, 100 ml smetany, 4 vejce, špetku sušeného tymiánu, špetku drceného kmínu, sůl, pepř, strouhanku dle potřeby, 1 rohlík nakrájený na kostičky, hrst sušených brusinek, několik plátků másla k zapékání

Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 330 kcal,
tuky: 25 g, sacharidy: 16 g, bílkoviny: 10 g

Postup přípravy:

1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a pokrájené houby. Společně orestujeme a ochutíme tymiánem, kmínem, solí a mletým pepřem.

2. Houbovou směs s cibulí přemístíme do zapékací nádoby, kterou jsme vymazali máslem. Promícháme se sušenými brusinkami a na zahuštění přidáme hrst strouhanky nebo pár kostiček tvrdšího bílého pečiva. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a moukou, povrch poklademe několika plátky másla a v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 °C zapékáme cca 30–35 minut.

Tip: Houbovník je chutný teplý, ale podávat ho můžeme i studený.

776

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku