Houbová vaječná omeleta
Suroviny na 1 porci: 200 g hřibu smrkového, 50 g cibule, 2 vejce, 100 g rajčat, pažitka, sůl, pepř, 50 g celozrnného chleba
Energetická hodnota na 100 g: 77 kcal, 3 g tuku, 5 g bílkovin, 8 g sacharidů
Postup:
- Na pánvičce orestujeme nasucho cibuli, přidáme podušené houby a celou směs ještě chvíli dusíme.
- Mezitím si rozšleháme 2 vejce, která osolíme a opepříme.
- Rozšlehanými vejci zalejeme houbovou směs s cibulkou a vzniklou omeletu necháme pod pokličkou vytuhnout.
- V závěru omeletu ozdobíme pažitkou. Servírujeme s rajčaty a kouskem pečiva.
TIP: Tento pokrm můžete zařadit jako hlavní chod, ale i na snídani či večeři.
1429
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný