Houbová vaječná omeleta

Houbová vaječná omeleta

Suroviny na 1 porci: 200 g hřibu smrkového, 50 g cibule, 2 vejce, 100 g rajčat, pažitka, sůl, pepř, 50 g celozrnného chleba

Energetická hodnota na 100 g: 77 kcal, 3 g tuku, 5 g bílkovin, 8 g sacharidů

Postup:

  • Na pánvičce orestujeme nasucho cibuli, přidáme podušené houby a celou směs ještě chvíli dusíme.
  • Mezitím si rozšleháme 2 vejce, která osolíme a opepříme.
  • Rozšlehanými vejci zalejeme houbovou směs s cibulkou a vzniklou omeletu necháme pod pokličkou vytuhnout.
  • V závěru omeletu ozdobíme pažitkou. Servírujeme s rajčaty a kouskem pečiva.

TIP: Tento pokrm můžete zařadit jako hlavní chod, ale i na snídani či večeři.

 

1429

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku