Grilovaný tuňák s ovocnou salsou

Potřebujete: 1/2 papaji, 2 polévkové lžíce sekaného koriandru, 1/2 zralého manga, 50g olivového oleje, sůl, pepř, 1 chilli papričku, 600g tuňáka, 1 limetku

Grilovaný tuňák s ovocnou salsou

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 297 kcal,
tuky: 25g, sacharidy: 11g, bílkoviny: 35g

Postup přípravy:

1. Ovoce omyjte a nakrájejte.Nastrouhejte kůru z poloviny limetky do velké misky. Mango a papaju nakrájejte na malé kousky a přidejte do misky. Dále přidejte 2 lžíce
limetkové šťávy, čerstvě mletý pepř, sůl, 20g olivového oleje a koriandr.

2. Vše dobře promíchejte,zakryjte a nechte 2 hodiny odpočívat v ledničce. Do další mísy nalijte zbytek oleje a zbytek šťávy z limetky, promíchejte a směsí z obou stran
obalte filety tuňáka. Nechte je v oleji také asi 2 hodiny uležet v ledničce.

3. Rybu vyndejte z chladničky asi 30 minut před přípravou. Osušte ji,rychle ogrilujte (asi 1 minutu) a podávejte zalitou ovocnou salsou.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na