Filety z lososa a salát z tuřínu namísto bramborového

Potřebujete: filety z lososa s kůží podle počtu porcí, olivový olej, 2 stroužky česneku, sůl (ideálně citronová), pepř, koření Na salát: 1 tuřín, 5 kyselých okurek, 1 bílý jogurt 3 % tuku, 4 vejce, hořčici, 1 mrkev, ¼ bulvy celeru, 2 cibule, šunku 95 % masa (podle chuti), sůl, pepř, sterilovaný hrášek, případně ocet a stéviové sladidlo

Filety z lososa a salát z tuřínu namísto bramborového

Postup přípravy lososa:

1. Česnek prolisujte, smíchejte s olivovým olejem a prohřejte na pánvi, až se se česnek rozvoní.

2. Do směsi oleje přidejte bylinky dobrá nálada a šťávu z citronu. Lososa osolte a opepřete, potřete směsí olivového oleje s česnekem a bylinkami a nechte chvíli marinovat.

3. Na kvalitní pánvi pečte lososa 4 minuty ze strany s kůží, poté otočte a pečte 1 minutu.

Postup přípravy tuřínového salátu:

1. Tuřín, mrkev a celer oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a dejte vařit doměkka. Vajíčka uvařte natvrdo.

2. V míse smíchejte uvařenou zeleninu, nakrájená vejce, 4 nakrájené kyselé okurky, sterilovaný hrášek propláchnutý vodou, šunku pokrájenou na kostičky a 1 cibuli nakrájenou na kostičky.

3. Připravte si zálivku z bílého jogurtu, najemno nastrouhané okurky a najemno nastrouhané cibule a 1 lžíce hořčice.

4. Zálivku přidejte do salátu. Salát dochuťte hořčicí, případně octem rozmíchaným v troše vody a přislazeným stéviovým sladidlem.

Zdroj: NATURHOUSE

 

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na