Nízkosacharidová čokoládová pěna s fialkami

Při diabetu mohou nízkosacharidové pokrmy vhodně nahradit nejenom hlavní jídlo, ale i klasické, oblíbené dezerty. Vyzkoušejte například tuto čokoládovou pěnu. Budete k ní potřebovat: 100 ml plnotučného mléka, 100 g 85% čokolády, 3 bílky, 1 žloutek, několik kvítků fialek.

Nízkosacharidová čokoládová pěna s fialkami

Recept pro 3 osoby.
1 porce obsahuje = 248,5 kcal,
tuky: 19,5 g, sacharidy: 7,5 g, bílkoviny: 7,5 g

Postup přípravy:

1. Mléko zahřejte a rozpusťte v něm hořkou čokoládu.

2. Jakmile směs jemně zchladne, přidejte žloutek.

3. Bílky ušlehejte se špetkou soli na sníh.Ten pak opatrně vmíchejte do čokoládového základu.

4. Naservírujte dezert do misek a posypete jej jedlými kvítky.Podávejte vychlazené.

Jak na nízkosacharidové dezerty?

Během vaření a pečení upouštějte od vysokosacharidových příloh a dezertů. Sladkosti s vysokým obsahem sacharidů totiž přinášejí pouze nálož prázdné energie a ve své podstatě i rozkolísané glykemie. Běžnou pšeničnou či žitnou mouku můžete nahradit moukou z ořechů. Osobně velmi ráda kombinuji mouku ovesnou a mouku z vlašských ořechů.
Při přípravě dezertů si můžete vystačit také s hořkou čokoládou, kterou zahřejte a smíchejte s drobnějším ovocem. Výborně se osvědčují také chia semínka, která lze doplnit o maliny, borůvky nebo kokosové mléko. Už tato kombinace dá vzniknout chuťově výtečnému dezertu.

Mgr. Zuzana Švédová, DiS.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na