
Fazolové brownies

Potřebujete: 2 hrnky uvařených fazolí, 80 g xylitolu, 250 g hořké čokolády (alespoň 70 % kakaa) + 30 g na polevu, 1 PL vinného kamene, 5 g bio sušené pomerančové kůry, 150 g jahod, 4 vejce, kokosový olej na vymazání formy, 10 g kokosu na vysypání formy.
Recept pro 12 osob.
1 porce obsahuje = 203 kcal,
tuky: 12,5 g, sacharidy: 17 g, bílkoviny: 6,5 g
Postup přípravy:
1. Fazole umixujte na hladký krém.
2. Přidejte k nim xylitol,rozpuštěnou hořkou čokoládu,pomerančovou kůru a vejce a vše dobře umixujte. Těsto by mělo být hutnější,ale velmi hladké.
3. Dortovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem. Těsto nalijte do formy.
4. Pečte zhruba 60 minut na 180 °C.Jakmile je hotovo, dort poklademe jahodami, kousky hořké čokolády a necháme zhruba 5 minut odpočinout v horké troubě, čímž se nám čokoláda velmi hezky rozteče – utvoří polevu. Dort má krásnou čokoládovou strukturu a je chuťově výtečný.
Tip: Namísto jahod lze použít také maliny, v sezóně pak čerstvé broskve.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
484
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný