Fazolačka s hříbky
Potřebujete: 400 g velkých fazolových zrn sterilovaných v nálevu nebo sušených (sušené fazole předem namočíme a doměkka povaříme), 1 lžíci olivového oleje, 2 cibule šalotky, 2 brambory, 1 menší cuketu, hrst sušených hříbků, sůl, pepř, špetku drceného kmínu, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 80 g tenkých slaninových plátků
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 370 kcal,
tuky: 21g, sacharidy: 34g, bílkoviny: 12g
Postup přípravy:
1. Na olivovém oleji orestujeme oloupanou a drobně pokrájenou cibuli šalotku. Přidáme nasekaný česnek, kostičky oloupaných brambor a na kostky nakrájenou neloupanou cuketu. Společně krátce orestujeme. Osolíme,opepříme, přidáme špetku drceného kmínu, bobkový list a nové koření.
2. Zalijeme vodou, vložíme sterilované fazole a hrst sušených hříbků předem namočených. Zvolna pod poklicí povaříme cca 30 minut.
3. Slaninové plátky opečeme na suché pánvi do křupava a přidáme je do talíře s fazolačkou.
486
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný