Dýňový džem se skořicí

Dýňový džem se skořicí

Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina levně k dostání na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a inspirujte se naším receptem.

Co potřebujete: 1 kg dýně, Skořicový cukr Labeta, Želírovací cukr 2:1 Labeta, citronová šťáva podle chuti.

Postup:

1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut do změknutí.

2. Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme skořicový cukr Labeta, Želírovací cukr 2:1 Labeta a citronovou šťávu podle chuti.

3. Směs důkladně promícháme a za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3-5 minut.

4. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.

421

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku