Čokoládové brownies

Potřebujete: 45 g celozrnné mouky, 25 g neslazeného kakaa, špetku soli, 100 g másla, 20 g rostlinného oleje, 120 g hořké čokolády (60%), 2/3 šálku kávy,1/2 lžičky přírodního sladidla Sweet,1 čajovou lžičku vanilkového extraktu,1 celé vejce,1 žloutek, olej na vymazání formy

Čokoládové brownies

Recept pro 16 osob.
1 porce obsahuje = 121,5 kcal,
tuky: 10g, sacharidy: 2g, bílkoviny: 7g

Postup přípravy:

1. Troubu si rozehřejte na 350°C.

2. V misce smíchejte mouku,kakao a sůl.

3. Ve větší míse na vodní lázni(mísu dejte do jiného nízkého hrnce,
ve kterém se vaří voda)nechte rozehřát máslo,olej a 1/2 připravené
čokolády.Občas promíchejte,dokud se vše nespojí.Potom nechte mírně
vychladnout(asi 5 minut)a postupně přidávejte kávu,přírodní sladi-
dlo,vanilku,vejce a vaječný žloutek.

4. Vše promíchávejte šlehačem zapnutým na střední rychlost,dokud
nevznikne hladká hmota.Následně začněte do těsta postupně přimí
chávat sypkou směs z mouky.Když je těsto opět hladké,na hrubém
struhadle do něj nastrouhejte zbylou čokoládu.

5.Těsto vlijte do pečIcí formy(asi 20 x 20 cm),kterou jste předem
vyložili pečicím papírem.

6.Pečte 30 minut při teplotě 350°C,dokud nebude moučník upečený.
Zda je brownies hotový,otestujte špejlí.Zapíchněte ji do středu
moučníku a pokud ji vyndáte čistou,je hotový.Před krájením nechte
moučník vychladnout.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na