Čočkový salát
Potřebujete: 20g hnědé čočky,2 balení menší cibule,salátovou okurku,žlutou papriku,2 lžíce olivového oleje, lžičku hořčice,sůl, pepř,Ocet,1 stroužek česneku,bobkový list,hřebíček,jemně nasekanou petrželku
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje: 250 kcal,
tuky: 5g, sacharidy: 36g, bílkoviny 15g
Postup přípravy:
1.Čočku předem namočíte, druhý den přidáte jednu cibuli, do které zapíchnete dva hřebíčky, doplníte bobkovým listem a dáte vařit.
2.Měkkou čočku scedíte a necháte vychladnout. Z oleje, hořčice, soli, pepře a octa umícháte zálivku. Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíte na kostičky, přidáte k čočce, zalijete zálivkou a zlehka zamícháte.
3.Před podáváním posypete sekanou petrželkou.
Tento salát můžeme také připravit více lákavější pro oko – stačí použít dva druhy čočky, klasikou a oranžovou. Oranžová čočka se nemusí předem namáčet a její telená úprava je mnohem kratší než u čočky klasické.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
4332
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný