Velikonoční pohoštění pro diabetiky může být lahodné, lákavé na pohled a samozřejmě zdravé
Čočková polévka s kysanou smetanou a bylinkami
Potřebujete: 300 g červené čočky, 200 ml kysané smetany, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, bylinky.
Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 470 kcal,
tuky: 10 g, sacharidy: 68 g, bílkoviny: 28 g
Postup přípravy:
1. Přebranou, namočenou a odkapanou čočku zalijeme vodou a povaříme cca 12 minut.
2. Do polévky přidáme kysanou smatanu, utřený stroužek česneku, sůl a špetku mletého pepře.
3. Čočkovou polévku při podávání hojně sypeme čerstvími bylinkami (pažitka, petrželka, libeček, tymián).
1017
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný