
Čočková kaše na jarní způsob

Potřebujete: 500 g červené čočky, 5 stroužků česneku, špetka koření garam masala, 1/2 lžičky kurkumy, svazek jarní cibulky, 70 g másla.
Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 460 kcal,
tuky: 13 g, sacharidy: 63 g, bílkoviny: 28 g
Postup přípravy:
1. Propláchnutou čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme doměkka společně s kurkumou.
2. Za 15 minut čočka změkne, poté ji rozmixujeme, nebo propasírujeme na hladkou kaši a ochutíme česnekem utřeným se solí.
3. Do horké čočky vmícháme máslo a drobně nasekanou jarní cibulku i s natí.
Tip: Takto upravenou čočkovou kaši podáváme jako přílohu k pečené rybě, drůbeži, nebo masu.
853
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný