Čočková kaše na jarní způsob

Čočková kaše na jarní způsob

Potřebujete: 500 g červené čočky, 5 stroužků česneku, špetka koření garam masala, 1/2 lžičky kurkumy, svazek jarní cibulky, 70 g másla.

Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 460 kcal,
tuky: 13 g, sacharidy: 63 g, bílkoviny: 28 g

Postup přípravy:

1. Propláchnutou čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme doměkka společně s kurkumou.

2. Za 15 minut čočka změkne, poté ji rozmixujeme, nebo propasírujeme na hladkou kaši a ochutíme česnekem utřeným se solí.

3. Do horké čočky vmícháme máslo a drobně nasekanou jarní cibulku i s natí.

Tip: Takto upravenou čočkovou kaši podáváme jako přílohu k pečené rybě, drůbeži, nebo masu.

 

 

 

853

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku