Síla cizrny v zimních měsících: Zahřeje, zasytí a udrží vaše chutě pod kontrolou
Chřestový salát se slaninou a sázeným vejcem
Suroviny: 250 g zeleného chřestu, 100 g kvalitní slaniny, hrst čerstvého špenátu, 6 ředkviček, 2 vejce, 40 g tvrdého sýra, 1 den starý rohlík nebo houska, 60 ml olivového oleje, šťáva z ½ citronu, sůl čerstvě mletý pepř, olivový olej
Postup přípravy:
1. Chřest očistěte a jeho konce zkraťte asi o 3 cm. Poté ho oloupejte v dolní třetině.
2. Dejte ho pouze na 1 minutu do vroucí osolené vody a po vyjmutí ihned zchlaďte pod studenou vodou.
3. Chřest osušte a dejte do mísy, ve které ho promíchejte s pokrájenými ředkvičkami a špenátovými listy.
4. V troubě předehřáté na 180 stupňů si opečte plátky slaniny a pečivo pokrájené na kostičky.
5. Na dresink smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a zalijte jím připravenou zeleninu.
6. Servírujte s opečenou slaninou, krutony, zastrouhané sýrem a se sázeným vejcem, které připravte na kapce oleje a osolte.
Zdroj: Akademie kvality
501
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný