Celerové pyré

Potřebujete:2 větší bulvy celeru,250ml sladké smetany,2–3 lžíce másla,mořskou sůl

Celerové pyré

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 150 kcal,
tuky: 8g, sacharidy: 10g, bílkoviny: 9g

Postup přípravy:

1.Celer očistěte od kořenů a vnější slupky,nakrájejte jej na plátky tenké přibližně
4mm či tenčí.

2A.Pokud budete postupovat metodou sous vide,zavakuujte celer rozprostřený na co
největší plochu sáčku spolu s máslem a ponořte do vodní lázně vyhřáté na 83,5 °C
na 40 minut.Doba úpravy v sous vide by měla být mezi 25–40 minutami,ale záleží,
v jak tenké vrstvě celer rozložíte a také neuškodí,pokud v průběhu ještě lehce
doodsajete vzduch.

2B.Pokud budete postupovat tradičně,dejte celer do hrnce s minimem lehce osolené
vody tak,abyste jej mohli přiklopený poklicí pomalu dusit.Snažte se dusit celer
mírně a jen ten nejnutnější čas,pak si zachová plnou chuť a ještě stále mnoho
vitaminů.Hotový celer sceďte,ale vývar z něj si nechte stranou.

3.Hotový celer dejte do mísy,přidejte máslo,pokud jste jej již nepřidali u sous vide
metody do sáčku,přidejte smetanu a rozmixujte na jemné pyré.Případně přidejte podle
potřeby trochu vývaru z celeru a dochuťte solí.Tentokrát ponechejte celeru jemnou
strukturu,ale je jen na vás,jakou konzistenci si budete přát.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

Diskuze k článku

Komentujte

Buďte první kdo bude komentovat!

Upozornit na
avatar
wpDiscuz