Bylinkové máslo
Potřebujete: 150g másla – pokojové teploty,1 lžíci jemně sekaných bylinek – podle chuti (petrželka, bazalka,oregano,majoránka,celerová nať,pažitka,tymián,libeček,šalvěj, saturejka,kopr,levandule,meduňka,máta,pepř,červená a pálivá paprika,chilli,kmín...)
Recept pro 150g másla.
1 porce obsahuje = 72 kcal,
tuky: 8g, sacharidy: 0g, bílkoviny: 0g
Postup přípravy:
1. Máslo smísíte s bylinkami vidličkou,nebo pro ulehčení námahy můžete
použít ruční či elektrický šlehač.
2. Po vyšlehání rozetřete máslo na alobal asi ve 2cm vrstvě a na šířku
asi 1cm.Alobal s máslem srolujete a dáte zpět do lednice vychladit.
3. Také můžete ušlehané máslo naplnit do zdobícího sáčku a nastříkat
na prkénko ozdobné kytičky.
4. Takto připravené bylinkové máslo můžete použít na namazání pečiva
nebo omaštění připravené přílohy k masu.
946
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný