HemaGel Banner

Bruschetta s rajčátky

Bruschetta s rajčátky

Potřebujete:1 celozrnnou francouzskou bagetu nakrájenou na 0,5cm plátky, 1 stroužek česneku,2 lžíce olivového oleje,600g cherry rajčátek pokrájených na čtvrtky,1⁄4 šálku sekané bazalky,1⁄4 šálku sekaných sterilovaných černých oliv, 1 lžíci octa balsamico,1 lžičku oregano koření,sůl,čerstvě mletý černý pepř

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 280 kcal,
tuky: 5,5g, sacharidy: 30g, bílkoviny: 6,5g

Postup přípravy:

1.Plátky bagety potřete stroužkem česneku a mašlovačkou pomažte
olivovým olejem po obou stranách.Poskládejte v jedné vrstvě
na plech vyložený pečicím papírem.

2.Plech vložte na 5 až 8 minut do vyhřáté trouby na 250 °C.

3.Než se bageta opeče,v míse smíchejte rajčátka,bazalku,olivy.
Vše promíchejte a podle vlastní chuti přidejte koření.

4.Bruschetty rozložíte na talíř a přelijete rajčatovým „salátkem“.
Výborný předkrm nebo rychlá svačinka připravená do 15 minut.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

704

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku