Brie sendvič s cibulovým konfitem

Potřebujete:2 plátky celozrnného toustového chleba,1lžičku rostlinného oleje,3 tenké plátky (cca 60 g) sýra Brie,hrst čerstvých lístků bazalky,lžičku dijonské hořčice – podle chuti, 2 polévkové lžíce karamelizované cibule.Na karamelizovanou cibuli:1 středně velkou červenou cibuli,1 lžíci rostlinného oleje,1/4 lžičky stévie,2 lžíce balzamikového octa

Brie sendvič s cibulovým konfitem

Recept pro 1 osobu
1 porce obsahuje 447 kcal,
tuky: 27 g, sacharidy: 18 g, bílkoviny: 33 g

Postup přípravy:

1.Cibuli si nakrájejte na slabší proužky.V kastrůlku prohřejte lžičku oleje a cibuli
opékejte asi 10 minut,dokud nezměkne.Potom přidejte balzamikový ocet,asi 1/4 šálku vody
a stévii.Nechte vařit na mírné teplotě asi 10 min.,dokud omáčka nezhoustne.Pro podávání
uchovejte teplé.Zbytek konfitu můžete uložit do lednice a použít ještě během dalších dvou
týdnů.

2.Plátek toustového chleba pokapejte z jedné strany olejem a touto stranou položte na
rozehřátou pánev.Na vrchní stranu tohoto toastu rozložte plátky sýra a počkejte,dokud se
sýr neroztaví.

3.Druhý plátek potřete hořčicí.

4.Jakmile je sýr měkký a toust opečený,sundejte jej z pánve a na sýr rozložte lístky
bazalky,karamelizovanou červenou cibulku a přiklopte druhým plátkem pomazaným hořčicí.
Dejte zpět neopečenou stranou na pánev pokapanou olejem a opékejte dozlatova.

Tip:Sendvič podávejte samotný se salátem,nebo s polévkou.Cibulová „marmeláda“ se hodí
i ke grilovanému masu nebo na pizzu.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na