BRAMBOROVÝ SALÁT BEZ MAJONÉZY podle vídeňského způsobu

Potřebujete:6 brambor uvařených ve slupce,150ml hovězího vývaru,2 cibule šalotky,sůl,pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje,1 lžíce dobrého octa,pažitka,event. petrželka

BRAMBOROVÝ SALÁT BEZ MAJONÉZY podle vídeňského způsobu

Recept pro 3  osoby.
1 porce obsahuje = 160 kcal,
tuky: 3g, sacharidy: 31g, bílkoviny: 4g

Postup přípravy:

1.Nejlepší brambory na tento salát jsou keřkovské rohlíčky uvařené ve slupce.Ještě horké je
oloupeme a nakrájíme na plátky.Zalijeme horkým hovězím vývarem a necháme dobře vsáknout.

2.Olej smícháme s octem,podle chuti dosladíme a přidáme drobně nasekanou cibuli šalotku.
Zálivkou brambory polijeme,lehce promícháme,osolíme,opepříme a posypeme nakrájenou pažitkou.

Tip:Salát je skvělý ke smaženému telecímu řízku nebo kapru.

 

 

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na