HemaGel Banner

Podzimní bramborový guláš s houbami

Podzimní bramborový guláš s houbami

Potřebujete: 300g směsi hub, 400 g brambor, 2 červené papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje nebo sádla, 2 cibule,1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky černého pepře,1 lžíci sladké mleté papriky, špetku kmínu, sůl, vývar nebo vodu, libeček.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 200 kcal,
tuky: 6g, sacharidy: 31g, bílkoviny: 6g

Postup přípravy:

1. Na oleji zpěníme drobně nasekanou cibuli a přidáme očištěné a pokrájené houby. Společně orestujeme a zasypeme sladkou mletou paprikou,kterou necháme jen velmi krátce zpěnit a ihned zalijeme vroucím vývarem nebo vodou. Podle chuti osolíme a přidáme bobkový list, nové koření a papriku nakrájenou na proužky.

2. Brambory oloupeme,nakrájíme na kostky a přidáme k houbám. Pod pokličkou vaříme zvolna cca 40 minut. Nejlépe je použít brambory varného typu C. Ty se snadno rozváří a guláš tak získá
tu správnou zahoustlou konzistenci.

3. Guláš na talíři sypeme mladými lístky voňavého libečku, který v jídle funguje jako přírodní maggi.

 

 

1745

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku