Bis Bis

Bezlepkové raw marokánky

Bezlepkové raw marokánky

Léty osvědčené tradiční recepty na cukroví jsou bezesporu výtečné, avšak ne vždy jdou ruku v ruce s různými alternativními způsoby stravování či naší snahou upravit si jídelníček tak, aby nám bylo co nejlépe.

Základem raw cukroví budou především oříšky, semínka, luštěniny, ovoce – nejčastěji sušené, panenské oleje a koření. Vyloučeny jsou všechny živočišné produkty. Pro přípravu cukroví tedy nebudete sahat po mléku, másle ani vajíčkách. Suroviny se nejčastěji upravují mixováním, odšťavňováním a speciální technologií sušení. Navíc ušetříte čas, pravidelná kontrola plechu v troubě u většiny receptů odpadá. Hlavní zásadou a myšlenkou živé stravy je totiž tepelná úprava do 42 °C. Takovou přípravou totiž u potravin nepřijdete o všechny důležité živiny. 

Bezlepkové raw marokánky

SUROVINY na cca 32 ks:

  • lískový oříšek předem namočený a usušený (16 g)                                                         
  • mandle předem namočené a usušené (56 g)                                                                    
  • slunečnice předem namočená a usušená (8 g)                                                                
  • sušená meruňka nesířená (40 g) 
  • rozinka nesířená (40 g) 
  • kokosový cukr (1,5 lžíce = 22,5 ml)
  • banán (160 g oloupaný)

POLEVA

  • kakaové máslo (52 g)
  • agáve sirup tmavé (necelá 1 lžička)
  • kakao (20 g)

POSTUP:


Nožem nasekejte lískové oříšky a mandle, dejte do mísy.

Suché meruňky nakrájejte nožem na drobné kostičky a přidejte do mísy.  

Dále přidejte slunečnici, rozinky a kokosový cukr a vše promíchejte dohromady.

Rozmixujte banán na kaši a smíchejte s obsahem v míse.

Lžičkou tvořte placičky na nepřilnavou vložku sušícího plátu a dejte sušit na 12 hodin při 42°C.  

Všechny suroviny na čokoládovou polevu rozmixujte a následně s ní marokánky ozdobte. Následně uchovejte v lednici. 

 

Zdroj receptu a fotek: bistRAWveg, www.bistrawveg.cz

1449

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku