Bezlepkové houstičky
Potřebujete:250ml mléka,2 bílky z čerstvých vajec,4 lžíce olivového oleje, 2 rovné lžičky mořské soli,450g mouky Jizerka,1 droždí,lžíci strouhaného parmazánu nebo semínek (slunečnice,sezam),na potření 2 žloutky + lžíci mléka
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 110 kcal,
tuky: 3g, sacharidy: 18g, bílkoviny: 4g
Postup přípravy:
1.Zkušenější majitelé domácí pekárny jistě vědí,že začnete do pečící nádobky nejprve lít
všechny tekuté suroviny.Sůl vsypete do rohu.Přidáte mouku,uděláte v ní důlek a do něj přidáte
droždí.Nastavíte program kynutí (cca 1h a 30minut).
2.Po vykynutí z těsta vytvarujete bochánky ve tvaru kulaté houstičky a na pomoučněném vále
necháte 20 minut dokynout.Po vykynutí potřete rozšlehanými žloutky se lžící mléka a posypete
parmazánem nebo semínky.
3.Pečete ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1064
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný