Avokádo působí proti inzulinové rezistenci

Kanadští vědci zjistili, že konzumace avokáda může působit jako prevence vzniku diabetu 2. typu. Toto tropické ovoce totiž obsahuje specifickou tukovou složku, která snižuje inzulínovou rezistenci organismu.

Avokádo působí proti inzulinové rezistenci

Výzkumy provedené na zvířatech i lidech odhalily, že konzumace tuků obsažených v avokádu napomáhá udržení stávající tělesné hmotnosti a navíc snižuje inzulínovou rezistenci organismu. Je tedy vhodné tuto potravinu do svého jídelníčku pravidelně zařazovat. Vědci však upozorňují, že i nadále je nejúčinnější možností prevence diabetu 2. typu dodržování zdravého životního stylu, konzumace nutričně vyvážené stravy a dostatek pohybu.

Zdroj: www.diabetes.co.uk

Zobrazit diskuzi
Diskuze k článku

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na